Den daglige rutine

Hos Sommerfuglene forsøger vi at holde en nogenlunde daglig rutine i forhold til aktiviteter. Det er vigtigt for mig at både børn og forældre har en klar fornemmelse af hvad vi laver hvornår. 

Et eksempel på en dag hos Sommerfuglene kunne være:

 

7.00: morgenmad til de som ønsker det.

7.45-8.30: aktiviteter indendørs.

8.30-9.00: formiddagsmad.

9.00-11.00: udendørsaktiviteter eller udflugt.

11.00: frokost (enten ude eller inde).

12.00: middagslur.

14.30-15.00: eftermiddagsmad (hvis man sover længere bliver man selvfølgelig ikke snydt for mad)

15.00-lukketid/afhentning: Fri leg eller aktiviteter enten ude eller inde (jeg er selvfølgelig med i legen).

 

Hver fredag formiddag mødes vi med andre private børnepassere til legestue i gymnastiksalen på Taps gamle skole. (Denne aktivitet er pt. på stand by pga. corona, men forventes genoptaget, når anbefalingerne om ikke at mødes med andre ophæves). 

 

Jeg vil gerne have at børnene bliver afleveret senest klokken 9.00 i forhold til aktiviteter. Hvis vi skal på udflugt kan det også være jeg beder jer om at komme tidligere, hvis det er muligt. Hvis der er en dag ind imellem hvor I har behov for at aflevere senere, finder vi selvfølgelig også ud af det.

 

I forhold til søvn, mener jeg at børn skal sove når de er trætte. Hvis der er børn der har behov for formiddags/eftermiddagslur bliver der taget hensyn til dette. Jeg vækker ikke børnene i deres søvn. Søvn er nødvendigt for hjernens udvikling og bearbejdelse af alle hverdagens indtryk. Hvis vi skal på udflugt og et barn har behov for lur, så tager vi en barnevogn med. Hvis jeg har store børn i gruppen, der ikke har behov for søvn, så er der heller ingen der tvinges til at sove.

Til legestue