Natur, natur, natur

Mudder på fingrene

Hos Sommerfuglene elsker vi naturen. Vi kommer ud så tit som muligt, og helst hver dag, i al slags vejr. Hvis det er helt ekstremt vejr bliver vi dog inde. 

Jeg tror på at børn der færdes i naturen, og lærer at begå sig i den, vokser op og bliver mennesker med forståelse og respekt for natur og miljø. Det synes jeg er rigtig vigtigt. Derudover stimuleres alle sanser i naturen og det er godt for de små at blive ordentligt aktiveret i hverdagen. 

Vi har den dejligste have med masser af blomster, drivhus med tomater, agurker, squash og vindruer, højbede med jordbær, rabarber og krydderurter. Og så har vi sidste år plantet hindbær og ribsbuske, som vi håber på at få et godt udbytte fra. Vi har lige nu i foråret 2019 lavet en lille køkkenhave, hvor vi har sat kartofler og sået ærter,  radiser,  salat, græskar og squash. Æble-, blomme-, og kirsebærtræ har vi også. Man må både plukke blomsterne i haven og smage på alle de lækre frugter og grøntsager.

Haven myldrer også med sommerfugle, insekter, fugle og alle slags krible-krable dyr. Og ikke mindst har vi en fin legeplads med rutsjebaner. legehus, gynger og sandkasse. Og en masse forskelligt udelegetøj. 

Vi går også ture ud over markerne, ned til åen og hen i skoven. Ind i mellem tager vi også på udflugter hvor vi får en på opleveren. Ned af en markvej lige ved vores hus, har vi vores eget madpakkested hvor vi har et bord-bænkesæt til at stå. 

Vi sår forskellige frø i køkkenhaven

Vi finder ting i skoven